Gorenjska
3344 ogledov

Zaplezala sta se na 1800 metrih

Vojaški helikopter, reševanje v gorah Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Danes, 26. decembra, za reševalce ni bilo praznika. Popoldne sta se na pobočju Robičja v občini Kranjska Gora na okoli 1800 metrih zaplezala dva planinca, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

V reševalni akciji, ki je stekla ob 13.26, so sodelovali posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu združene ekipe GRZS-HNMP in gorski reševalci GRS Kranjska Gora. Planinca so nepoškodovana prepeljali v dolino.

Tudi v prihodnje bodo reševali s srcem

Gorska reševalna zveza Slovenije je pred dvema dnevoma na Facebooku objavila, da je bilo leto 2022 naporno: 659 reševalnih akcij v gorskih nesrečah in drugih težko dostopnih terenih.

V čestitki ob novem letu pa so zapisali:"Kljub vsemu pa vam v letu, ko obeležujemo 110. obletnico organiziranega gorskega reševanja lahko rečemo: Gorski reševalci in reševalke smo reševali, rešujemo in bomo reševali PONOSNO in s  SRCEM❤️!"

Komentarjev 2
  • Ender3 23:24 26.december 2022.

    Ne samo, da se zaplezajo, poškodujejo, celo umrejo, in takšno reševanje naš proračun veliko stane..Gora navadno ni nora, nor je tisti, ki gre gor..