Zaradi covid-19 umrl priljubljeni župnik

Ponoči je umrl priljubljeni župnik iz Primskovega v Kranju Franc Godec. Bil je v karanteni zaradi domnevnega stika in možne okužbe. Po naših informacijah naj bi umrl med nujnim prevozom v bolnišnico Golnik. Ali je bil vzrok covid-19 bo pokazala obdukcija.
Oglej si celoten članek

Na današnji vladni novinarski konferenci je sodeloval tudi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki je med drugim povedal, da je trenutno v karanteni šest duhovnikov, pet jih je okuženih, en duhovnik pa je umrl preteklo noč. Gre za priljubljenega župnika na Primskovem v Kranju Franca Godca, ki je tamkajšnjo župnijo vodil več kot tri desetletja. Godec je bil sicer rojen v Žužemberku leta 1953 in tam obiskoval osnovno šolo, po gimnaziji v Ljubljani pa je odšel v bogoslovje. Novo mašo je obhajal leta 1980, nato pa kaplanoval v Ribnici, Trebnjem in Šentvidu nad Ljubljano. Zadnjih 32 let je vodil župnijo Kranj-Primskovo. "Pri ljudeh je bil zelo dobro zapisan. Dobro je sodeloval tudi s krajevno skupnostjo, predvsem ob smenju in Miklavževanju," je povedal predsednik Krajevne skupnosti Primskovo Matevž Ribnikar in dodal, da bodo obesili žalno zastavo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:15 7. November 2020.

    Seveda , da je umrl od korone.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.