Gorenjska
14158 ogledov

Zaradi covid-19 umrl priljubljeni župnik

Župnik Franc Godec
Ponoči je umrl priljubljeni župnik iz Primskovega v Kranju Franc Godec. Bil je v karanteni zaradi domnevnega stika in možne okužbe. Po naših informacijah naj bi umrl med nujnim prevozom v bolnišnico Golnik. Ali je bil vzrok covid-19 bo pokazala obdukcija.

Na današnji vladni novinarski konferenci je sodeloval tudi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki je med drugim povedal, da je trenutno v karanteni šest duhovnikov, pet jih je okuženih, en duhovnik pa je umrl preteklo noč. Gre za priljubljenega župnika na Primskovem v Kranju Franca Godca, ki je tamkajšnjo župnijo vodil več kot tri desetletja. Godec je bil sicer rojen v Žužemberku leta 1953 in tam obiskoval osnovno šolo, po gimnaziji v Ljubljani pa je odšel v bogoslovje. Novo mašo je obhajal leta 1980, nato pa kaplanoval v Ribnici, Trebnjem in Šentvidu nad Ljubljano. Zadnjih 32 let je vodil župnijo Kranj-Primskovo. "Pri ljudeh je bil zelo dobro zapisan. Dobro je sodeloval tudi s krajevno skupnostjo, predvsem ob smenju in Miklavževanju," je povedal predsednik Krajevne skupnosti Primskovo Matevž Ribnikar in dodal, da bodo obesili žalno zastavo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.