Zaradi virusa so se preselili v gozd

Foto: Miran Šubic
Foto: Miran Šubic
Mladi Gorenjci so se ob prepovedih zbiranja na javnih in drugih (vidnih) površinah začeli družiti v gozdu med Kranjem in Škofjo Loko. Uredili so si svoje »zabavišče« in se za, tudi ogorčene odzive drugih sprehajalcev, ne zmenijo. Še več: zabavišče dobiva vse bolj izpopolnjeno podobo.
Oglej si celoten članek

Vprašanje je, če starši vedo za početje mladine, ki se zbira v gozdu. Tja so nanosili mize, ležalnike, celo kočo za enega od ljubljenčkov so postavili. Pa seveda ognjišče in nad »teraso« celo koš. Vse to nastaja streljaj od naselja Zgornje Bitnje, kjer so očitno mladi po svoje vzeli izolacijo in nevarnost okužbe. Do tja mestni redarji in seveda še manj policisti ne pridejo, zabavišče pa vsak dan dobi kakšno izboljšavo za bolj sproščeno vzdušje: »Tudi policisti zaznavajo na Gorenjskem, da so med kršitelji prepovedi o zbiranju velikokrat mladi. Če je treba po svoje razumeti, da je mladostno energijo še težje brzdati, pa seveda to ne spremeni naših nalog – opozarjamo oziroma pošiljamo prijave zdravstvenemu inšpektoratu kot pristojnemu,« je dejal Bojan Kos iz PU Kranj.

Foto: Miran Šubic Mladi v gozdu Verjetno se tudi drugod po Sloveniji lahko zgodi kaj podobnega, ker prepoved zbiranja na bolj vidnih in obljudenih krajih pač lahko spodbudi k takim improvizacijam. Ni treba posebej poudarjati, da bo to posebej nevarno, ko pridejo lepši sočni dnevi in bo tudi nevarnost, da v gozdu zagori, večja: »Ponovno pozivam vse, da spoštujemo vse prepovedi, ki lahko koristijo v boju proti virusu. Kranj je tretja mestna občina v Sloveniji po velikosti in tudi tega se moramo zavedati – gre za okoli 50 000 ljudi in nihče s svojim početjem ne sme ogrožati drugih! Posebej mladim pa priporočam, da morda izkoristijo čas za bolj okolju in sočloveku prijazne dejavnosti kot je takole zbiranje v gozdu!« je dodal župan Kranja Matjaž Rakovec. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 23:37 1. April 2020.

    Neeee, klopi jih bodo žive pojedl!!!

  • 22:10 1. April 2020.

    Ko novinarstvo zabije podn .. Novinar Miran Šubic zadeve so stale preden ste vi dobili naziv novinar. O samo zgodovini …

  • 20:16 1. April 2020.

    Vsakega parazita ki krsi karanteno in omejitve gibanja popisati in arhivirati v sistem ,ko oboli kot prvo naj bo samoplacnik …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.