Gorenjska
19269 ogledov

Zaradi virusa so se preselili v gozd

Mladi v gozdu Miran Šubic
Mladi Gorenjci so se ob prepovedih zbiranja na javnih in drugih (vidnih) površinah začeli družiti v gozdu med Kranjem in Škofjo Loko. Uredili so si svoje »zabavišče« in se za, tudi ogorčene odzive drugih sprehajalcev, ne zmenijo. Še več: zabavišče dobiva vse bolj izpopolnjeno podobo.

Vprašanje je, če starši vedo za početje mladine, ki se zbira v gozdu. Tja so nanosili mize, ležalnike, celo kočo za enega od ljubljenčkov so postavili. Pa seveda ognjišče in nad »teraso« celo koš. Vse to nastaja streljaj od naselja Zgornje Bitnje, kjer so očitno mladi po svoje vzeli izolacijo in nevarnost okužbe. Do tja mestni redarji in seveda še manj policisti ne pridejo, zabavišče pa vsak dan dobi kakšno izboljšavo za bolj sproščeno vzdušje: »Tudi policisti zaznavajo na Gorenjskem, da so med kršitelji prepovedi o zbiranju velikokrat mladi. Če je treba po svoje razumeti, da je mladostno energijo še težje brzdati, pa seveda to ne spremeni naših nalog – opozarjamo oziroma pošiljamo prijave zdravstvenemu inšpektoratu kot pristojnemu,« je dejal Bojan Kos iz PU Kranj.

Mladi v gozdu | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic
Verjetno se tudi drugod po Sloveniji lahko zgodi kaj podobnega, ker prepoved zbiranja na bolj vidnih in obljudenih krajih pač lahko spodbudi k takim improvizacijam. Ni treba posebej poudarjati, da bo to posebej nevarno, ko pridejo lepši sočni dnevi in bo tudi nevarnost, da v gozdu zagori, večja: »Ponovno pozivam vse, da spoštujemo vse prepovedi, ki lahko koristijo v boju proti virusu. Kranj je tretja mestna občina v Sloveniji po velikosti in tudi tega se moramo zavedati – gre za okoli 50 000 ljudi in nihče s svojim početjem ne sme ogrožati drugih! Posebej mladim pa priporočam, da morda izkoristijo čas za bolj okolju in sočloveku prijazne dejavnosti kot je takole zbiranje v gozdu!« je dodal župan Kranja Matjaž Rakovec. 

Komentarjev 22
  • blayo 23:37 01.april 2020.

    Neeee, klopi jih bodo žive pojedl!!!

  • mihy 22:10 01.april 2020.

    Ko novinarstvo zabije podn .. Novinar Miran Šubic zadeve so stale preden ste vi dobili naziv novinar. O samo zgodovini pa nebi ker je clanek tak fail da joj.

  • Laznivi 20:16 01.april 2020.

    Vsakega parazita ki krsi karanteno in omejitve gibanja popisati in arhivirati v sistem ,ko oboli kot prvo naj bo samoplacnik in zdravljenje zanj le ce so vsi ostali preskrbljeni in ostaja prostor tudi za parazite.