Zaščitne maske niso več obvezne

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Od jutri, sobote, 18. marca, tudi v zdravstvenih domovih na Gorenjskem nošenje zaščitnih mask ni več obvezno.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili iz službe za stike z javnostjo pri Osnovnem zdravstvu Gorenjske (OZG), so se za sproščanja ukrepov glede nošenja zaščitnih mask odločili zaradi izboljšanja epidemioloških razmer. Sklep o tem je sprejel strokovni svet OZG na seji v četrtek, kar pomeni, da je obvezno nošenje zaščitnih mask odpravljeno v vseh gorenjskih zdravstvenih domovih, to so ZD Bled, ZD Bohinj, ZD Jesenice, ZD Kranj, ZD Radovljica, ZD Škofja Loka in ZD Tržič.
Zaščitne maske pa še vedno priporočajo tistim, ki imajo znake respiratornega obolenja. Nošenje maske je priporočljivo tudi v prostorih, kjer ni možno zagotavljati ustreznega prezračevanja in medsebojne razdalje; še posebej to velja za bolj ogrožene, kot so starejši, osebe s pridruženimi obolenji in imunsko oslabeli.

Zdravje Presenečenje, maske v ZD Ljubljana niso več obvezne

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 10:00 20. Marec 2023.

    ZDL pa kot v časih najhujše epidemije. Hodniki prazni, do dohtarjev sploh ne prideš.

  • 13:33 19. Marec 2023.

    Ovce, ki so se vam maske preveč priljubile jih kar nosite, ampak ne v Avstriji, tam je to kaznivo...

  • 09:59 19. Marec 2023.

    IN KOOOOOOOLK Smo bili Neumni, da smo jih sploh nosili !!! ! !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.