Ceste vzele še eno življenje: 26-letnik z avtom povozil 70-letnega pešca

Foto: M. Ha. Reševalno vozilo na nujni vožnji v Škofji Loki, fotografija je simbolična.
Foto: M. Ha. Reševalno vozilo na nujni vožnji v Škofji Loki, fotografija je simbolična.
Danes popoldne se je v Škofji Loki blizu športne dvorane Poden v Podlubniku zgodila huda prometna nesreča. V njej je življenje izgubil 70-letni pešec.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so bili policisti malo pred 14. uro obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti Železniki–Škofja Loka. Po doslej znanih podatkih je 26-letni voznik, vozil je osebni avtomobil iz Železnikov proti Škofji Loki, izsiljeval prednost pešcu, ki je prečkal cesto čez prehod za pešce.

Hudo poškodovanemu pešcu so nudili pomoč reševalci, a mu niso mogli rešiti življenja in je na kraju nesreče umrl.

Kraj prometne nesreče v Podlubniku sta si ogledala tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec.

Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Letos že 951 prometnih nesreč na Gorenjskem

Letos je v prometnih nesrečah na Gorenjskem umrlo šest ljudi, v istem obdobju lani pa 11. Huje poškodovanih je bilo letos 29 (lani v tem obdobju 41), lažje pa 237 (lani v tem obdobju 202). Gorenjski policisti so obravnavali letos že 951 prometnih nesreč (lani v tem obdobju 100 manj, se pravi 851), so navedli s Policijske uprave Kranj.

 

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:33 13. Julij 2023.

    Bo dobil nagrado, ker je razbremenil pokojninsko blagajno in omogočil zeleni prehod zaradi zmanjšanja ogljičnega odtisa! Sarkazem detector must be …

  • 19:13 12. Julij 2023.

    Ne hodim čez zebre, tam te še pred policaji odskakujem! Raje grem po pločniku in ko je cesta fraj grem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.