Gorenjska
10833 ogledov

Ceste vzele še eno življenje: 26-letnik z avtom povozil 70-letnega pešca

Reševalno vozilo, rešilec, nujna vožnja, Škofja Loka M. Ha. Reševalno vozilo na nujni vožnji v Škofji Loki, fotografija je simbolična.
Danes popoldne se je v Škofji Loki blizu športne dvorane Poden v Podlubniku zgodila huda prometna nesreča. V njej je življenje izgubil 70-letni pešec.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so bili policisti malo pred 14. uro obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti Železniki–Škofja Loka. Po doslej znanih podatkih je 26-letni voznik, vozil je osebni avtomobil iz Železnikov proti Škofji Loki, izsiljeval prednost pešcu, ki je prečkal cesto čez prehod za pešce.

Hudo poškodovanemu pešcu so nudili pomoč reševalci, a mu niso mogli rešiti življenja in je na kraju nesreče umrl.

Kraj prometne nesreče v Podlubniku sta si ogledala tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec.

Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Letos že 951 prometnih nesreč na Gorenjskem

Letos je v prometnih nesrečah na Gorenjskem umrlo šest ljudi, v istem obdobju lani pa 11. Huje poškodovanih je bilo letos 29 (lani v tem obdobju 41), lažje pa 237 (lani v tem obdobju 202). Gorenjski policisti so obravnavali letos že 951 prometnih nesreč (lani v tem obdobju 100 manj, se pravi 851), so navedli s Policijske uprave Kranj.

 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Kmodri 15:33 13.julij 2023.

    Bo dobil nagrado, ker je razbremenil pokojninsko blagajno in omogočil zeleni prehod zaradi zmanjšanja ogljičnega odtisa! Sarkazem detector must be on!

  • Toma 19:13 12.julij 2023.

    Ne hodim čez zebre, tam te še pred policaji odskakujem! Raje grem po pločniku in ko je cesta fraj grem (najbolj) varno čez.