Znašal se je nad starši

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gorenjski policisti so v minulih 10 dneh obravnavali štiri prijave nasilja v družini, enega suma po e-prijavi niso potrdili.
Oglej si celoten članek

Včeraj, v ponedeljek, so obravnavali kar dve prijavi nasilja v družini. V prvem primeru je nasilje z grožnjami prijavila oškodovanka. Policisti postopek vodijo v smeri kaznivega dejanja. V drugem primeru pa so policisti preverjali e-prijavo nasilja v družini. Suma niso potrdili.

Konec minulega tedna pa so kranjski policisti obravnavali prijavo nasilja, ko se je nasilnež znašal nad starši. Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi in uvedli predkazenski postopek.

En teden nazaj, 25. oktobra, v nedeljo zvečer pa so tržiški policisti obravnavali prijavo nasilja v družini in lažje poškodbe pri oškodovanki. Dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje.

Iz PU Kranj pozivajo, naj občani prijavijo nasilje in naj ne dopuščajo, da to traja. Običajno namreč nasilje nikoli ne mine samo od sebe, ravno nasprotno, povečini se še stopnjuje.

»Nasilje je mogoče prijaviti na več načinov, pri čemer zaradi celovitega zbiranja in preveritve informacij najbolj svetujemo  interventno številko 113 oziroma klic ali obisk policijske postaje,« je sporočil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostjo na Policijski upravi Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.