Gorenjska
2523 ogledov

Znašal se je nad starši

Nasilje v družini Profimedia
Gorenjski policisti so v minulih 10 dneh obravnavali štiri prijave nasilja v družini, enega suma po e-prijavi niso potrdili.

Včeraj, v ponedeljek, so obravnavali kar dve prijavi nasilja v družini. V prvem primeru je nasilje z grožnjami prijavila oškodovanka. Policisti postopek vodijo v smeri kaznivega dejanja. V drugem primeru pa so policisti preverjali e-prijavo nasilja v družini. Suma niso potrdili.

Konec minulega tedna pa so kranjski policisti obravnavali prijavo nasilja, ko se je nasilnež znašal nad starši. Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi in uvedli predkazenski postopek.

En teden nazaj, 25. oktobra, v nedeljo zvečer pa so tržiški policisti obravnavali prijavo nasilja v družini in lažje poškodbe pri oškodovanki. Dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje.

Iz PU Kranj pozivajo, naj občani prijavijo nasilje in naj ne dopuščajo, da to traja. Običajno namreč nasilje nikoli ne mine samo od sebe, ravno nasprotno, povečini se še stopnjuje.

»Nasilje je mogoče prijaviti na več načinov, pri čemer zaradi celovitega zbiranja in preveritve informacij najbolj svetujemo  interventno številko 113 oziroma klic ali obisk policijske postaje,« je sporočil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostjo na Policijski upravi Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.