Ocenjevanje škode na trajnih nasadih zaradi posledic pozebe

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tudi v Mestni občini Kranj ocenjujejo škodo na trajnih nasadih zaradi posledic pozebe.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Kranj na podlagi Sklepa Ministrstva za obrambo in Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pričenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na trajnih nasadih zaradi posledic pozebe od 3. do 7. aprila 2023. Oškodovanci lahko škodo prijavijo tako, da izpolnijo predpisani Obrazec 2 - Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči, ki je dostopen na spletni strani kranjske občine.

"Obrazec 2 mora biti obvezno dvakrat podpisan s strani oškodovanca in vsebovati naslednje podatke: ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva, davčna številka nosilca, naslov nosilca, KMG-MID iz registra kmetijskih gospodarstev, GERK – številka GERK-a, VRSTA KULTURE in ŠIFRA – seznam priznanih kultur iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode (glej Šifrant H – Seznam kmetijskih kultur), POŠKODOVANOST – dejanski odstotek poškodovanosti, POVRŠINA POŠKODOVANE KULTURE – dejanska površina poškodovane kulture v arih v GERK-u. Pred izpolnitvijo prijavnega obrazca predlagamo, da si prijavitelji natančno preberejo navodila za izpolnjevanje," so pojasnili na Mestni občini Kranj, od tem pa še dodali: "Izpolnjen in dvakrat podpisan obrazec lahko oškodovanec: dostavi v Sprejemno pisarno Mestne občine Kranj v času uradnih ur ali pošlje na naslov Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, z dopisom 'Prijava škode zaradi posledic pozebe'."

Rok za oddajo izpolnjenih obrazcev je najpozneje do petka, 17. novembra 2023. Pri prijavi škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih se upošteva 45. člen Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode, ki določa, da se škoda na kmetijskih pridelkih, ki jo povzročajo neugodne vremenske razmere, ocenjuje na kmetijskih pridelkih, določenih v objavljenem seznamu kmetijskih pridelkov, če je uničenega več kot 30 odstotkov običajne letne kmetijske proizvodnje kmetijskega pridelka na posameznem kmetijskem gospodarstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.