Kranj
53 ogledov

Ocenjevanje škode na trajnih nasadih zaradi posledic pozebe

Pozeba Profimedia
Tudi v Mestni občini Kranj ocenjujejo škodo na trajnih nasadih zaradi posledic pozebe.

Mestna občina Kranj na podlagi Sklepa Ministrstva za obrambo in Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pričenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na trajnih nasadih zaradi posledic pozebe od 3. do 7. aprila 2023. Oškodovanci lahko škodo prijavijo tako, da izpolnijo predpisani Obrazec 2 - Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči, ki je dostopen na spletni strani kranjske občine.

"Obrazec 2 mora biti obvezno dvakrat podpisan s strani oškodovanca in vsebovati naslednje podatke: ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva, davčna številka nosilca, naslov nosilca, KMG-MID iz registra kmetijskih gospodarstev, GERK – številka GERK-a, VRSTA KULTURE in ŠIFRA – seznam priznanih kultur iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode (glej Šifrant H – Seznam kmetijskih kultur), POŠKODOVANOST – dejanski odstotek poškodovanosti, POVRŠINA POŠKODOVANE KULTURE – dejanska površina poškodovane kulture v arih v GERK-u. Pred izpolnitvijo prijavnega obrazca predlagamo, da si prijavitelji natančno preberejo navodila za izpolnjevanje," so pojasnili na Mestni občini Kranj, od tem pa še dodali: "Izpolnjen in dvakrat podpisan obrazec lahko oškodovanec: dostavi v Sprejemno pisarno Mestne občine Kranj v času uradnih ur ali pošlje na naslov Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, z dopisom 'Prijava škode zaradi posledic pozebe'."

Rok za oddajo izpolnjenih obrazcev je najpozneje do petka, 17. novembra 2023. Pri prijavi škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih se upošteva 45. člen Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode, ki določa, da se škoda na kmetijskih pridelkih, ki jo povzročajo neugodne vremenske razmere, ocenjuje na kmetijskih pridelkih, določenih v objavljenem seznamu kmetijskih pridelkov, če je uničenega več kot 30 odstotkov običajne letne kmetijske proizvodnje kmetijskega pridelka na posameznem kmetijskem gospodarstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.