Podobe nekdanjega Kranja

Foto: arhiv Gorenjski muzej Kranj Kranj, Podobe nekdanjega Kranja Foto: arhiv Gorenjski muzej Kranj Kranj, Podobe nekdanjega Kranja
V Kranju bodo pod lipo na vrtu gradu Khislstein, Tomšičeva 44, pripravili še en Torkov kulturni vdih. Predvajali bodo film Podobe nekdanjega Kranja in knjigo z istoimenskim naslovom.
Oglej si celoten članek

V Gorenjskem muzeju so lani z namenom, da bi Kranjčane spodbudili k odkrivanju svoje preteklosti, odprli razstavo z naslovom Podobe nekdanjega Kranja. Film, katerega avtor je Milan Lebar, je povzetek vsebine te razstave. Knjiga oziroma publikacija pa je darilo Gorenjskega muzeja Kranju in Kranjčanom ob 70-letnici delovanja.

Foto: arhiv Gorenjski muzej Kranj Kranj, Podobe nekdanjega Kranja

Kajti "naše mesto se je skozi stoletja do danes časom primerno spreminjalo, se širilo in moderniziralo, ker so bili njegovi prebivalci aktivni ustvarjalci ... Zgodovino mesta in njegovih ljudi odkrivamo, raziskujemo ter interpretiramo že 70 let. Verjamemo, da bomo to strokovno, zavzeto in odgovorno opravljali še naprej," so sporočili iz Gorenjskega muzeja.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.