Kranj
5607 ogledov

Podobe nekdanjega Kranja

Kranj, Podobe nekdanjega Kranja
1/2
arhiv Gorenjski muzej Kranj
V Kranju bodo pod lipo na vrtu gradu Khislstein, Tomšičeva 44, pripravili še en Torkov kulturni vdih. Predvajali bodo film Podobe nekdanjega Kranja in knjigo z istoimenskim naslovom.

V Gorenjskem muzeju so lani z namenom, da bi Kranjčane spodbudili k odkrivanju svoje preteklosti, odprli razstavo z naslovom Podobe nekdanjega Kranja. Film, katerega avtor je Milan Lebar, je povzetek vsebine te razstave. Knjiga oziroma publikacija pa je darilo Gorenjskega muzeja Kranju in Kranjčanom ob 70-letnici delovanja.

Kranj, Podobe nekdanjega Kranja | Avtor: arhiv Gorenjski muzej Kranj arhiv Gorenjski muzej Kranj

Kajti "naše mesto se je skozi stoletja do danes časom primerno spreminjalo, se širilo in moderniziralo, ker so bili njegovi prebivalci aktivni ustvarjalci ... Zgodovino mesta in njegovih ljudi odkrivamo, raziskujemo ter interpretiramo že 70 let. Verjamemo, da bomo to strokovno, zavzeto in odgovorno opravljali še naprej," so sporočili iz Gorenjskega muzeja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.