Tujci in starejši v ospredju današnje seje kranjskega mestnega sveta

Foto: Peter Šalamon
Foto: Peter Šalamon
Na redni mesečni seji se bodo danes zbrali kranjski mestni svetniki. Na dnevnem redu imajo 14 točk. Med drugim bodo govorili tudi o problematiki priseljevanja tujcev v kranjsko občino in občinski strategiji za starejše.
Oglej si celoten članek

Kranjski mestni svetniki bodo na današnji redni seji med drugim govorili o preprečevanju zlorab pravice do začasnega in stalnega prebivanja, delovnih dovoljenj ter s tem povezanih zlorab socialnega sistema v Mestni občini Kranj. Kot so zapisali v kranjski Svetniški skupini SDS, kranjska občina ne zmore več tako intenzivnega doseljevanja tujcev iz držav nečlanic Evropske unije, kot smo mu bili priče v zadnjih letih. Mestnemu svetu tako med drugim tudi predlagajo, da bi politike šle v smeri bistvenega zmanjšanja priseljevanja tujcev iz držav nečlanic Evropske unije ter hkrati v smeri krepitve blaginje življenja občank in občanov Mestne občine Kranj.

Govorili bodo tudi o Strategiji varstva starejših v Mestni občini Kranj za obdobje 2020-2024. Njen namen je ustvariti vizijo celostnega razvoja skrbi za starejše v občini in pri tem upoštevati tudi mnenje zainteresirane javnosti. Zato je bila strategija dana v javno obravnavo, organizirali pa so tudi dobro obiskan forum z naslovom »Kranj - mesto prihodnosti tudi za starejše«. V njej predvidevajo tudi gradnjo novega Doma upokojencev, in sicer na Zlatem polju. Njegova kapaciteta bi bila 150 postelj. O tem, kdaj naj bi ga začeli graditi, še ni odločeno, verjetno pa v prihodnjih dveh, treh letih. Bi pa bil dom javen in ne koncesijski.

Kranjski mestni svetniki bodo ponovno odločali o Sklepu o izvedbi razpisa za direktorja Zavoda za turizem in kulturo. Sprejeti sklep na seji konec junija je namreč v nasprotju z veljavno zakonodajo, ki določa, da rok, do katerega se sprejemajo prijave kandidatov, ne sme biti krajši kot 8 dni, rok, v katerem se kandidati obvestijo o izbiri, pa ne daljši kot 30 dni od dneva objave razpisa. Kot pogoj pa se od kandidatov še vedno zahteva predložitev vizije razvoja Zavoda.

Zaradi spremenjene zakonodaje bodo sprejemali nov Odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Mestne občine Kranj, na dnevnem redu pa imajo še Odlok o spremembi meje med naseljema Crngrob in Šutna, spremembe Odredbe o določitvi območij parkiranja, taks in cen parkirnin, Pravilnik o merilih za izplačilo sejnin članom mestnega sveta in njegovih delovnih teles, plačil članom drugih občinskih organov in članom svetov krajevnih skupnosti v občini ter spremembe cen vzgojno-varstvenih programov v vrtcih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:31 6. Januar 2021.

    "...govorili o preprečevanju zlorab pravice do začasnega in stalnega prebivanja, delovnih dovoljenj..." Ja ja, seveda. 5 let prepozno! 1/5 Kranja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.