10 nevarnih, ki jih mora obiskati vsak moški

Foto: Shutterstock etiopija Foto: Shutterstock kuba Foto: Shutterstock paksitan Foto: Shutterstock Iran Foto: Shutterstock Indonezija Foto: Shutterstock kolumbija Foto: Shutterstock uganda Foto: Shutterstock Armenija Foto: Shutterstock Bosna Foto: Shutterstock Burma
Nekateri kraji veljajo za nevarne zaradi dogodkov iz daljne preteklosti. Predstavniki sedme sile pa zagotovo še dodatno vplivajo na mnenje javnosti, ki včasih nima ničesar skupnega z dejanskim stanjem v teh deželah.
Oglej si celoten članek

Vsak moški bi moral po mnenju spletne strani AskMen.com. vsaj enkrat obiskati enega od "nevarnih" krajev.

Indonezija
Indonezija se v medijih velikokrat pojavi zaradi naravnih katastrof. Če odmislimo uničujoče naravne nesreče, cunamije in vulkanske izbruhe, lahko v tej ogromni državi vsak popotnik in turist najdeta nekaj po svojem okusu. Indonezija je dežela velikih nasprotij po standardu, ki ga živijo ljudje, po verski in narodnostni porazdelitvi prebivalstva ter po tisočerih otokih z zelo raznolikim živalskim in rastlinskim svetom, pravijo pri Popotnik.org.

Uganda
Tudi Uganda slovi po terorizmu. Vendar pa "biser Afrike" trenutno uživa obdobje stabilnosti, saj je prav varno potovanje del ugandskega turizma, odkar je država spet stabilna pod predsednikom Musevenijem. Razglašena je za eno izmed držav z nizko stopnjo kriminala. Daleč najbolj priljubljena dejavnost za turiste je "gorila treking", kjer si lahko ogrožene vrste goril ogledate v njihovem naravnem okolju. Poleg trekinga pa država ponuja vrsto adrenalinskih dejavnosti.

Armenija
Armenijo največkrat povezujejo z armenskim genocidom, v katerem je vojska Otomanskega cesarstva na ozemlju današnje vzhodne Turčije pobila in izselila veliko število Armencev. Te rane med Armenijo in Turčijo še danes niso popolnoma zaceljene in še vedno vplivajo na odnose med njima. Država leži ob vznožju Ararata in je dežela daleč od množičnega turizma s starodavno kulturo in pisavo.

Bosna in Hercegovina
Po mnenju mnogih v Bosni še vedno divja vojna vihra. Podobe, ki so jih predvajali na CBS v 90. letih, so se zasidrale globoko v spomin tujcev. Mednarodni ugled na žalost še vedno trpi. O lepotah Bosne ni treba izgubljati besed, na spletni strani AskMen pa so zapisali, da je Bosna vredna ogleda zaradi čudovitih nacionalnih parkov, odlične kulinarike in prijaznih ljudi.

Mjanmar (Burma)
V Mjanmaru kar ni videti konca nemirom. Ko se zdi, da bo v državi le zavladal mir, se zopet zgodi kaj neprijetnega. Burma pa je kljub vsemu dežela najlepših templjev Azije, prijaznih domačinov, neokrnjene narave in čudovitih peščenih plaž. 

Etiopija
Lakota, revščina in beda - ne najbolj privlačne zanimivosti za povprečnega turista, pa vseeno mnenje večine. V resnici je Etiopija daleč od omenjenih predsodkov. Dežela odmaknjenih in divjih krajev, dežela kave in zgodovinskih zanimivosti, ki jo opisujejo številna imena: "streha Afrike", "križišče ljudstev", "najstarejša afriška država" ... V barviti deželi so številna afriška plemena in znameniti ostanki iz preteklosti, kjer je črta med preteklostjo in sedanjostjo najtanjša.

Kuba
Komunizem! Castro! Kuba! Država, ki samo čaka, da prežene slavni kapitalistični ameriški sistem in si skupaj s sovjetskimi brati podredi ves svet!? Misel na potovanje vzbuja strah pred nevarnostmi Castrovega totalitarnega režima, pa tudi radovednost in želje po napetih dogodkih in pustolovščinah v oazi komunizma. Dežela, prežeta z unikatnim utripom, je zagotovo vredna obiska.

Pakistan
Pakistan pogosto zamenjujejo z Afganistanom. V mislih večine je Pakistan država, v kateri divja vojna in kamor se ne bi odpravili za nobeno ceno. Najprej je treba poudariti, da nevarnosti očitno obstajajo. Država, ki so jo dolga leta oblegale zloglasne teroristične organizacije, zagotovo ni med najbolj priljubljenimi destinacijami. Skrivnostna dežela se lahko pohvali z neokrnjeno naravo, bogato kulturno dediščino in z odmaknjenimi vasicami.

Iran
Zunanjim opazovalcem je Iran videti popolnoma nor. Predsednik zloglasne države ne naredi ničesar, da bi pridobil prijatelje na mednarodni ravni, in s svojo trmo teži k izdelavi jedrskega orožja. Iranska gostoljubnost do tujih radovednežev pa je skoraj pravljična in neredko se zgodi, da so popotniki brez vidnega razloga povabljeni na večerjo ali jim je celo ponujeno prenočišče. V Iranu (za zdaj) zagotovo ni motečih hord turistov, tako da lahko popotniško navdahnjena srenja zaužije perzijsko kulturo prav na vsakem koraku te kulturno bogate države, pravijo na Popotnik.si.

Kolumbija
Kolumbija je večinoma prepoznavna po preprodaji drog in bojih med gverilskimi in paravojaškimi skupinami ter po številnih ugrabitvah. V resnici pa vas bo dežela zagotovo navdušila. Tropski pragozd Amazonke, prerijska nižina in gorati Andi. V Kolumbiji se srečata tradicija in španski kolonski vpliv, kar se pozna v njihovem življenju, hrani in glasbi. Glavno mesto Bogota leži visoko v hribih in je zgodovinsko zelo bogato, pravijo pri Sta-lj.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:21 14. Julij 2012.

    Se popolnoma strinjam. Tudi jst sem ženska, pa si želim obiskati vsako omenjeni državo!

  • 16:04 12. Julij 2012.

    lunca00 kaj se cudis, prevajajo stran askmen.com (razlicica zenskega cosmopolitna a.k.a. pranje glave in pisanje neumnosti). <br /><br />kaj 10 …

  • 12:52 12. Julij 2012.

    moram reči da so vse države meni osebno zelo zanimive. me je pa malo zmotil naslov članka : ˝10 nevarnih, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.