10 popotnikom najprijaznejših mest

Foto: Trivago.si Sorrento Foto: Trivago.si Dresden Foto: Trivago.si Gdansk Foto: Trivago.si Dubrovnik Foto: Trivago.si Siem Reap Foto: Trivago.si Krakow Foto: Trivago.si Budimpešta Foto: Trivago.si Chicago Foto: Trivago.si Varšava Foto: Trivago.si Split
Italijanski Sorrento je na lestvici desetih popotnikom najprijaznejših mest zasedel prvo mesto, Hrvaška pa se lahko pohvali s kar dvema obmorskima mestoma v deseterici.
Oglej si celoten članek

Titulo popotnikom najprijaznejšega mesta letos nosi italijanski Sorrento. Mestece, ki leži v pokrajini Neapelj, je zaslovelo po čudovitih sončnih zahodih in dišečih vrtovih limon.


Po izsledkih spletne strani za iskanje hotelov Trivago, ki je opravila letni pregled za sto destinacij z najbolje ocenjenimi hoteli, se je na lestvico desetih najboljših uvrstila tudi Hrvaška z znanima sredozemskima destinacijama Dubrovnikom in Splitom. Prvi je zasedel četrto, drugi pa deseto mesto.

Predstavniki spletne strani pravijo, da je največje presenečenje na lestvici Poljska, ki je na lestvico uvrščena s kar tremi mesti – ocenjevalce so najbolj prepričali Gdansk, Krakov in Varšava. Lanski zmagovalec, nemški Dresden, je letos zasedel drugo mesto.

Maribor se lahko kosa z Budimpešto

Slovenska mesta, ki so bila najbolje ocenjena, vendar se zaradi premalo hotelov niso uvrstila na lestvico stotih najboljših, imajo vsekakor zavidljivo dobre ocene. Štajerska prestolnica je zasedla prvo mesto z visokih 83,255/100, kar se lahko kosa z oceno sedme najboljše svetovne destinacije Budimpešte. Lepote gorenjske narave svetovnih popotnikov niso pustile ravnodušnih, saj so Bohinj, Kranjsko Goro in Bled uvrstili med pet najbolj priljubljenih slovenskih destinacij, celo pred prestolnico Ljubljano.

Merilo za izbor naj sto destinaci po mnenju spletnih uporabnikov so bila mesta z vsaj 130 hoteli in najmanj 60 spletnimi ocenami. Med letošnje najbolj priljubljene destinacije so se uvrstila tudi mesta, ki so prepoznavna kot Unescova kulturna dediščina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:18 24. Februar 2014.

    Siem reap?!? Saj se hecajo! Pred desetimi leti sem bil tam. Na ulicah otroci z vrečkami polnimi lepila, v guesthouse-u …

  • 12:44 24. Februar 2014.

    Dubrovnik prijazen?

  • 11:55 24. Februar 2014.

    link? postopek ocenjevanja?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.