Magazin
27 ogledov

10 popotnikom najprijaznejših mest

Dresden
1/10
Trivago.si
Italijanski Sorrento je na lestvici desetih popotnikom najprijaznejših mest zasedel prvo mesto, Hrvaška pa se lahko pohvali s kar dvema obmorskima mestoma v deseterici.

Titulo popotnikom najprijaznejšega mesta letos nosi italijanski Sorrento. Mestece, ki leži v pokrajini Neapelj, je zaslovelo po čudovitih sončnih zahodih in dišečih vrtovih limon.


Po izsledkih spletne strani za iskanje hotelov Trivago, ki je opravila letni pregled za sto destinacij z najbolje ocenjenimi hoteli, se je na lestvico desetih najboljših uvrstila tudi Hrvaška z znanima sredozemskima destinacijama Dubrovnikom in Splitom. Prvi je zasedel četrto, drugi pa deseto mesto.

Predstavniki spletne strani pravijo, da je največje presenečenje na lestvici Poljska, ki je na lestvico uvrščena s kar tremi mesti – ocenjevalce so najbolj prepričali Gdansk, Krakov in Varšava. Lanski zmagovalec, nemški Dresden, je letos zasedel drugo mesto.

Maribor se lahko kosa z Budimpešto

Slovenska mesta, ki so bila najbolje ocenjena, vendar se zaradi premalo hotelov niso uvrstila na lestvico stotih najboljših, imajo vsekakor zavidljivo dobre ocene. Štajerska prestolnica je zasedla prvo mesto z visokih 83,255/100, kar se lahko kosa z oceno sedme najboljše svetovne destinacije Budimpešte. Lepote gorenjske narave svetovnih popotnikov niso pustile ravnodušnih, saj so Bohinj, Kranjsko Goro in Bled uvrstili med pet najbolj priljubljenih slovenskih destinacij, celo pred prestolnico Ljubljano.

Merilo za izbor naj sto destinaci po mnenju spletnih uporabnikov so bila mesta z vsaj 130 hoteli in najmanj 60 spletnimi ocenami. Med letošnje najbolj priljubljene destinacije so se uvrstila tudi mesta, ki so prepoznavna kot Unescova kulturna dediščina.

Komentarjev 3
  • softundsicher 13:18 24.februar 2014.

    Siem reap?!? Saj se hecajo! Pred desetimi leti sem bil tam. Na ulicah otroci z vrečkami polnimi lepila, v guesthouse-u so nam svetovali naj nahrbtnikov nimamo preblizu oken, na banki nalepke s prečrtanim nožem, pištolo in ročno bombo (kot pri ...prikaži več nas nalepke s sladoledom in kužki).Da ne bo kdo narobe razumel - kljub temu je bilo zelo zanimivo, Angkor Wat čudovit,... ampak na seznam najprijaznejših mest pa ne spada.

  • KOJAK 12:44 24.februar 2014.

    Dubrovnik prijazen?

  • Marko Slovenia 11:55 24.februar 2014.

    link? postopek ocenjevanja?