100.000. kia cee'd

Foto: Žurnal24 Pri Kii poudarjajo, da se po podatkih podjetja Kia Motors Europe do sedaj ni zgo
V kratkem bo proizveden 100.000. cee'd, namenjen stranki iz Danske, kar simbolizira svojevrsten mejnik v Kiini evropski zgodovini.
Oglej si celoten članek

Kia Motors je s postavitvijo temelja za izgradnjo svoje prve tovarne v Evropi, projekta ocenjenega na milijardo evrov, zajamčila, da bo prav tovarniški pogon v slovaški Žilini postavil nova merila kvalitete in produktivnosti. Cilj je izdelava stotih vozil na leto na zaposlenega, s čimer bi postali najproduktivnejša tovarna avtomobilov v Evropi. "To je za Kio zgodovinski trenutek ," je dejal direktor Kia Motors Slovaške In-Kyu Bae in dodal: "Naša tovarna v Žilini se lahko pohvali z odlično kvaliteto izdelave in visoko stopnjo produktivnosti."

"Od začetka proizvodnje decembra lansko leto je bilo izdelanih več kot 80.000 petvratnih modelov kia cee'd. Cee'd je s svojim revolucionarnim sedemletnim jamstvom in petimi zvezdicami na testiranjih varnosti EuroNcap odigral ključno vlogo v Kiinem osvajanju novih kupcev", pa je dejal podpredsenik Kia Motors Europe Jean-Charles Lievens.

V tovarni je zasposlenih 2.400 ljudi, ki delajo v dveh izmenah. V Žilini že proizvajajo tri modele kia – petvratni cee'd, karavan cee'd sporty wagon in športno terensko vozilo sportage. Trojici se bo kmalu pridružil še pro cee'd, športna različica cee'da.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.