Magazin
17 ogledov

100.000. kia cee'd

Pri Kii poudarjajo, da se po podatkih podjetja Kia Motors Europe do sedaj ni zgo Žurnal24 main
V kratkem bo proizveden 100.000. cee'd, namenjen stranki iz Danske, kar simbolizira svojevrsten mejnik v Kiini evropski zgodovini.

Kia Motors je s postavitvijo temelja za izgradnjo svoje prve tovarne v Evropi, projekta ocenjenega na milijardo evrov, zajamčila, da bo prav tovarniški pogon v slovaški Žilini postavil nova merila kvalitete in produktivnosti. Cilj je izdelava stotih vozil na leto na zaposlenega, s čimer bi postali najproduktivnejša tovarna avtomobilov v Evropi. "To je za Kio zgodovinski trenutek ," je dejal direktor Kia Motors Slovaške In-Kyu Bae in dodal: "Naša tovarna v Žilini se lahko pohvali z odlično kvaliteto izdelave in visoko stopnjo produktivnosti."

"Od začetka proizvodnje decembra lansko leto je bilo izdelanih več kot 80.000 petvratnih modelov kia cee'd. Cee'd je s svojim revolucionarnim sedemletnim jamstvom in petimi zvezdicami na testiranjih varnosti EuroNcap odigral ključno vlogo v Kiinem osvajanju novih kupcev", pa je dejal podpredsenik Kia Motors Europe Jean-Charles Lievens.

V tovarni je zasposlenih 2.400 ljudi, ki delajo v dveh izmenah. V Žilini že proizvajajo tri modele kia – petvratni cee'd, karavan cee'd sporty wagon in športno terensko vozilo sportage. Trojici se bo kmalu pridružil še pro cee'd, športna različica cee'da.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.