15 najbolj redilnih

Foto: Shutterstock majoneza Foto: Shutterstock ananas Foto: Shutterstock riž Foto: Shutterstock prepečenec Foto: Shutterstock gazirana pijača Foto: Shutterstock čips Foto: Shutterstock krofi Foto: Shutterstock korenje Foto: Shutterstock riževi vaflji Foto: Shutterstock mleko Foto: Shutterstock repa Foto: Shutterstock kosmiči Foto: Shutterstock kruh Foto: Shutterstock pomfri Foto: Shutterstock pečen krompir
Slabi ogljikovi hidrati z visokim glikemičnim indeksom (GI) zvišajo raven krvnega sladkorja. Izloči se veliko inzulina, posledica pa je seveda kopičenje odvečnih kilogramov.
Oglej si celoten članek

Višji kot je glikemični indeks, hitreje pride do dviga koncentracije glukoze v krvi, posledično do hitrega dviga inzulina in s tem do negativnih posledic za organizem. Med slabimi ogljikovimi hidrati, ki imajo glikemečni indeks nad 60, so predvsem rafinirana in industrijsko predelana živila.

V fotogaleriji si oglejte nekaj živil z visokim glikemičnim indeksom, ki jih je priporočljivo uživati čim manj. Nad nekaterimi boste zagotovo presenečeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:38 1. Marec 2012.

    Ah, bogi Kitajci. Zdaj vem zakaj so tako debeli!?!! Riž, riž... Bejžte nekam. Vedno in vedno se mora najti nek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.