20 plenic, namesto 4.500

Foto: Žurnal24 Plenic za enkratno uporabo v povprečni previjalni dobi porabimo okrog 4.500, med
Ekološke plenice stanejo malce več od običajnih, vendar manj onesnažujejo.
Oglej si celoten članek
Ko ni potrebe po plenicah. Kar zveni znanstvena fantastika, je z malo truda mogoče – življenje z dojenčkom brez plenic in brez potrebe po stalnem menjavanju oblačil. Kako to doseči, učijo na delavnicah predavateljice Združenja Naravni začetki. Koncept "brez plenic" temelji na prepoznavanju znakov, kdaj bo otrok opravil potrebo. S tem konceptom lahko pojasnimo in odpravimo marsikateri sicer nerazložljivi jok, pravijo na združenju.

Pri odločitvi o izbiri plenic – običajnih ali ekoloških za enkratno uporabo oziroma pralnih – vam bodo pomagali zlasti trije dejavniki: pogosta vnetja dojenčkove ritke, stanje v denarnici in vaš življenjski slog. V vsakem primeru so ekološke plenice bolj zdrava izbira, saj so iz naravnih, po večini biorazgradljivih sestavin brez umetnih belil in losjonov, ki pogosto povzročajo vnetja.

Ni pravil za vse otroke
Najpogostejša očitka, ki letita na ekoplenice, sta poleg višje cene njihova trdost in slaba vpojnost, zlasti ponoči. Najbolje boste vedeli, kako je s tem, če jih preizkusite, saj se izkušnje staršev zelo razlikujejo. Najugodnejše ekoplenice ponujajo v večjih blagovnicah pod lastno znamko.

Pranje je manjša slabost
Edina slabost pralnih plenic v današnjem svetu poenostavljanj je, da se morate navaditi na pogosto pranje. Gotovo pa boste naredili veliko uslugo okolju, vaš otrok se bo zaradi občutka mokrosti prej odvadil uporabe plenic, malce pa boste tudi privarčevali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.