Kakšna predrznost: Zaradi tega 41-letnik toži svoje starše

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zvlekel jih je celo pred sodišče …
Oglej si celoten članek

V sodnem primeru v Veliki Britaniji je 41-letni brezposelni diplomant prestižne Univerze v Oxfordu pred sodnika z neobičajno zahtevo zvlekel svoje starše. Želi namreč doseči, da bi ga doživljenjsko finančno podpirala. Kljub temu da ima 41-letni Faiz Siddiqui diplomo iz prava prestižne Univerze v Oxfordu, trdi, da je povsem odvisen od svojih staršev, ki živita v Dubaju. V sodnih spisih, ki so pricurljali v medije, se Faiz namreč opisuje kot ranljiv odrasel otrok z zdravstvenimi težavami, ki trdi, da njegova starša kršita njegove pravice, ker sta ga prenehala vzdrževati. 

Diplomirani pravnik, ki ni delal že od leta 2011, brezplačno živi v 1.14 milijonov ameriških dolarjev vrednem stanovanju, v londonski prestižni četrti Hyde Park, ki je v lasti njegove mame Rakshande (69) in očeta Javeda (71). Poleg tega mu starša plačujeta račune in izplačujeta tedensko žepnino v višini 550 ameriških dolarjev. A z vsem tem sta po hudem prepiru s sinom prekinila. 

Njegov primer so na družinskem sodišču že zavrnili, sedaj je zahtevek vložil še na pritožbeno sodišče. Pred leti je tožil tudi Univerzo v Oxfordu, češ da mu ustanova ni zagotovila ustrezne izobrazbe, kar naj bi mu onemogočalo prvovrstno diplomo in vplivalo na njegovo pravno kariero. Izgubo je ocenil na 1,4 milijona dolarjev, a je sodnik njegov zahtevek zavrnil. 

Morda pa je to namig za vse ostale bogate starše, da svojih otrok ne pošljejo študirati prava ... 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:04 10. Marec 2021.

    Po domače povedano, še en voluhar, ki ne bi v življenju nič delal, ker bi se raje pasel na delu …

  • 15:50 10. Marec 2021.

    tako je ko bogati štarši ne vedo dajat otroku ljubezen ampak le KEŠ,KEŠ,KEŠ,evo zdaj imajo kar so sejali, bodo želi..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.