Magazin > Bizarno
3495 ogledov

Kakšna predrznost: Zaradi tega 41-letnik toži svoje starše

Bizarno Facebook
Zvlekel jih je celo pred sodišče …

V sodnem primeru v Veliki Britaniji je 41-letni brezposelni diplomant prestižne Univerze v Oxfordu pred sodnika z neobičajno zahtevo zvlekel svoje starše. Želi namreč doseči, da bi ga doživljenjsko finančno podpirala. Kljub temu da ima 41-letni Faiz Siddiqui diplomo iz prava prestižne Univerze v Oxfordu, trdi, da je povsem odvisen od svojih staršev, ki živita v Dubaju. V sodnih spisih, ki so pricurljali v medije, se Faiz namreč opisuje kot ranljiv odrasel otrok z zdravstvenimi težavami, ki trdi, da njegova starša kršita njegove pravice, ker sta ga prenehala vzdrževati. 

Diplomirani pravnik, ki ni delal že od leta 2011, brezplačno živi v 1.14 milijonov ameriških dolarjev vrednem stanovanju, v londonski prestižni četrti Hyde Park, ki je v lasti njegove mame Rakshande (69) in očeta Javeda (71). Poleg tega mu starša plačujeta račune in izplačujeta tedensko žepnino v višini 550 ameriških dolarjev. A z vsem tem sta po hudem prepiru s sinom prekinila. 

Njegov primer so na družinskem sodišču že zavrnili, sedaj je zahtevek vložil še na pritožbeno sodišče. Pred leti je tožil tudi Univerzo v Oxfordu, češ da mu ustanova ni zagotovila ustrezne izobrazbe, kar naj bi mu onemogočalo prvovrstno diplomo in vplivalo na njegovo pravno kariero. Izgubo je ocenil na 1,4 milijona dolarjev, a je sodnik njegov zahtevek zavrnil. 

Morda pa je to namig za vse ostale bogate starše, da svojih otrok ne pošljejo študirati prava ... 

 

Komentarjev 2
  • Eddie 17:04 10.marec 2021.

    Po domače povedano, še en voluhar, ki ne bi v življenju nič delal, ker bi se raje pasel na delu drugih.

  • Avatar jate
    jate 15:50 10.marec 2021.

    tako je ko bogati štarši ne vedo dajat otroku ljubezen ampak le KEŠ,KEŠ,KEŠ,evo zdaj imajo kar so sejali, bodo želi..

Sorodne novice