7 minut je dovolj

Foto: Žurnal24 Vsaka minuta šteje! FOTO: Shutterstock
Že s sedmimi minutami telovadbe na dan odločilno vplivamo na izboljšanje zdravja in splošnega počutja, zmanjšamo pa lahko tudi možnosti za pojav nekaterih obolenj.
Oglej si celoten članek

Sedem minut intenzivne telovadbe vsak dan v tednu vam ne bo ukradlo veliko časa kljub prepolnemu urniku, zato se nikar ne izgovarjajte.

Proti sladkorni bolezni
Redno gibanje, pa naj je še tako kratko, pomaga preprečevati sladkorno bolezen tipa 2, katere je po svetu vse več prav zaradi sedentarnega načina življenja. Raziskava, izvedena na šestnajstih moških, ki so jo naredili na edinburški univerzi Heriot-Watt, je pokazala kar 23-odstotno izboljšanje procesa uporabe inzulina za pretvarjanje hrane v energijo. Rezultati so bili primerljivi s skupino, ki je intenzivni vadbi (teku in kolesarjenju) posvetila vsaj eno uro dnevno. Nekaj minut intenzivnega gibanja dnevno bo telesu pomagalo pri uravnavanju proizvodnje inzulina.

Odločite se lahko za sprehod po stopnicah v najvišje nadstropje bloka, krog teka po bližnjem parku ali kratek obisk sobnega kolesa, steperja ali druge priljubljene naprave za telovadbo doma. Tudi dinamično pospravljanje nereda v stanovanju šteje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.