Magazin > Lepota & telo
9 ogledov

7 minut je dovolj

Vsaka minuta šteje! FOTO: Shutterstock Žurnal24 main
Že s sedmimi minutami telovadbe na dan odločilno vplivamo na izboljšanje zdravja in splošnega počutja, zmanjšamo pa lahko tudi možnosti za pojav nekaterih obolenj.

Sedem minut intenzivne telovadbe vsak dan v tednu vam ne bo ukradlo veliko časa kljub prepolnemu urniku, zato se nikar ne izgovarjajte.

Proti sladkorni bolezni
Redno gibanje, pa naj je še tako kratko, pomaga preprečevati sladkorno bolezen tipa 2, katere je po svetu vse več prav zaradi sedentarnega načina življenja. Raziskava, izvedena na šestnajstih moških, ki so jo naredili na edinburški univerzi Heriot-Watt, je pokazala kar 23-odstotno izboljšanje procesa uporabe inzulina za pretvarjanje hrane v energijo. Rezultati so bili primerljivi s skupino, ki je intenzivni vadbi (teku in kolesarjenju) posvetila vsaj eno uro dnevno. Nekaj minut intenzivnega gibanja dnevno bo telesu pomagalo pri uravnavanju proizvodnje inzulina.

Odločite se lahko za sprehod po stopnicah v najvišje nadstropje bloka, krog teka po bližnjem parku ali kratek obisk sobnega kolesa, steperja ali druge priljubljene naprave za telovadbo doma. Tudi dinamično pospravljanje nereda v stanovanju šteje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.