8 stvari, ki povzročajo mozolje in slabo kožo

Foto: Profimedia mozolji
Ali spodaj naštete stvari držijo tudi za vas?
Oglej si celoten članek

Umazan prenosni telefon

Samo pomislite, kje vse je vaš telefon in koliko bakterij je na njem. Dnevno ga prenašate s sabo, nekateri celo na stranišče, drugi po telefonu brskate na avtobusu, v restavraciji … Vsa ta umazanija se podrgne ob vaš obraz, ko govorite po telefonu. Poskrbite, da ga redno očistite in dezinficirate.

Umazane roke

Tekom dneva se obraza veliko dotikamo, a poskusite se navaditi, da se z rokami, ki predhodno niso bile umite, ne dotikate. Tako kot umazan telefon, tudi umazane roke zapirajo pore.

Mastna hrana

Pazite, kaj jeste. Mastna hrana je lahko velik razlog, da imate težave z mozolji.

Odmrle celice kože

Ko se pore zaprejo  sebi zadržijo maščobo, umazanijo in odmrle celice kože, kar pa povzroča mozolje in akne. To preprečite z redno uporabo pilinga.

Ličila

Poskrbite, da si ličila vedno temeljito očistite pred spanjem.

Krema

Poleti se izogibajte nanašanju debelih slojev kreme. Poleti je koža bolj mastna, zato ne rabi toliko 'pomoči' kot pozimi.

Potenje

Pred treningom poskrbite, da si dobro očistite obraz. Naj na njem ne bo nikakršnih ličil, saj je kombinacija ličil in znoja za zdravje kože, obupna.

Hormoni

Pri ženskah je še posebej opazno, da imajo težave z mozolji, saj jim hormoni enkrat mesečno podivjajo. Tu ni drugega nasveta kot – globoko vdihnite, čistite svoj obraz, kot ste ga do zdaj in počakajte, da 'hormonsko neurje' mine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.