Magazin > Lepota & telo
5685 ogledov

8 stvari, ki povzročajo mozolje in slabo kožo

mozolji Profimedias
Ali spodaj naštete stvari držijo tudi za vas?

Umazan prenosni telefon

Samo pomislite, kje vse je vaš telefon in koliko bakterij je na njem. Dnevno ga prenašate s sabo, nekateri celo na stranišče, drugi po telefonu brskate na avtobusu, v restavraciji … Vsa ta umazanija se podrgne ob vaš obraz, ko govorite po telefonu. Poskrbite, da ga redno očistite in dezinficirate.

Umazane roke

Tekom dneva se obraza veliko dotikamo, a poskusite se navaditi, da se z rokami, ki predhodno niso bile umite, ne dotikate. Tako kot umazan telefon, tudi umazane roke zapirajo pore.

Mastna hrana

Pazite, kaj jeste. Mastna hrana je lahko velik razlog, da imate težave z mozolji.

Odmrle celice kože

Ko se pore zaprejo  sebi zadržijo maščobo, umazanijo in odmrle celice kože, kar pa povzroča mozolje in akne. To preprečite z redno uporabo pilinga.

Ličila

Poskrbite, da si ličila vedno temeljito očistite pred spanjem.

Krema

Poleti se izogibajte nanašanju debelih slojev kreme. Poleti je koža bolj mastna, zato ne rabi toliko 'pomoči' kot pozimi.

Potenje

Pred treningom poskrbite, da si dobro očistite obraz. Naj na njem ne bo nikakršnih ličil, saj je kombinacija ličil in znoja za zdravje kože, obupna.

Hormoni

Pri ženskah je še posebej opazno, da imajo težave z mozolji, saj jim hormoni enkrat mesečno podivjajo. Tu ni drugega nasveta kot – globoko vdihnite, čistite svoj obraz, kot ste ga do zdaj in počakajte, da 'hormonsko neurje' mine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.