Magazin > Lepota & telo
239 ogledov

Nevarno! Mozoljev na teh mestih nikar ne stiskajte

mozolji Profimedias
Stiskanje mozoljev je lahko nevarno. Preberite, kaj svetuje dermatolog.

Vsi vemo, da bi bilo najbolje, če bi mozolje pustili pri miru, a se tega ne držimo. Zaradi stiskanja se koža vname, kar na našem obrazu lahko pusti brazgotine. Obstajajo pa mesta, na katerih se mozoljev res ne bi smeli dotikati, ker se lahko pojavijo resne težave.

"Žile so na nekaterih predelih obraza tesno povezane z možgani. Govorim o področju nad ustnico, med očmi in na nosnem grebenu, kjer se nahajajo tudi živci. Preko njih lahko baterije hitreje pridejo  v kri. Stiskanje in vnetje, ki zaradi tega nastane, lahko povzročita celo trombozo in vnetje možganske ovojnice. Če v teh primerih z zdravljenjem ne začnemo pravočasno, lahko nastopi smrt," je za Bild povedal dermatolog dr. Afschin Fatemi in dodal, da zaradi bakterij lahko pride tudi do zastrupitve krvi. "To se sicer ne zgodi pogosto, nevarnost pa ostaja, še zlati pri večjih mozoljih.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.