Albert moral za nevesto plačati doto

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po pravljični poroki sledi račun. Med tem bo tudi plačilo za nevesto Charlene, za katero bo moral poskrbeti monaški princ Albert, v obliki govedi.
Oglej si celoten članek

Mladoporočenca monaški princ Albert in njegova novopečena žena, monaška princesa Charlene, sta prispela v Durban v Južnoafriški republiki. Tam ju je pričakal predsednik države Jacob Zuma, ki je Alberta seznanil z lokalno navado, po kateri mora ženin ob poroki z nevesto južnoafriškega rodu njeni družini podariti določeno število govedi v dokaz, da nevesta ne bo nikoli lačna. "Južnoafriška tradicija je, da mož plača doto za svojo ženo," se je šalil Zuma. "Tako pričakujemo, da bo princ Albert plačal krave za svojo nevesto."

Parček, ki se je poročil prejšnji teden, v Južnoafriški republiki preživlja svoje medene tedne, za njuno varnost pa je dobro poskrbljeno. Organi kazenskega pregona so na letališču radovedne gledalce držali na razdalji, hotel Oyster Box, v katerem bosta ta čas prebivala, pa je zaprt za javnost in novinarje. "Par je zaprosil, naj bo njuno bivanje zasebno, kolikor je mogoče," je povedal tiskovni predstavnik hotela Joan Hayes. "Njune zahteve upoštevamo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:30 13. Julij 2011.

    Kdo so imenovani "Organi kazenskega pregona"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.