Magazin > VIP
9 ogledov

Albert moral za nevesto plačati doto

Princ Albert, Charlene Wittstock Reuters
Po pravljični poroki sledi račun. Med tem bo tudi plačilo za nevesto Charlene, za katero bo moral poskrbeti monaški princ Albert, v obliki govedi.

Mladoporočenca monaški princ Albert in njegova novopečena žena, monaška princesa Charlene, sta prispela v Durban v Južnoafriški republiki. Tam ju je pričakal predsednik države Jacob Zuma, ki je Alberta seznanil z lokalno navado, po kateri mora ženin ob poroki z nevesto južnoafriškega rodu njeni družini podariti določeno število govedi v dokaz, da nevesta ne bo nikoli lačna. "Južnoafriška tradicija je, da mož plača doto za svojo ženo," se je šalil Zuma. "Tako pričakujemo, da bo princ Albert plačal krave za svojo nevesto."

Parček, ki se je poročil prejšnji teden, v Južnoafriški republiki preživlja svoje medene tedne, za njuno varnost pa je dobro poskrbljeno. Organi kazenskega pregona so na letališču radovedne gledalce držali na razdalji, hotel Oyster Box, v katerem bosta ta čas prebivala, pa je zaprt za javnost in novinarje. "Par je zaprosil, naj bo njuno bivanje zasebno, kolikor je mogoče," je povedal tiskovni predstavnik hotela Joan Hayes. "Njune zahteve upoštevamo."

Komentarjev 1
  • allstarr111 13:30 13.julij 2011.

    Kdo so imenovani "Organi kazenskega pregona"