Alica se vrača v čudežno deželo

Foto: Žurnal24 Bo Alici sledila Princesa Aurora? (Foto: Disney) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tim Burton, režiser in producent uspešnic Batman, Edvard Škarje in Sweeney Todd: Hudičev brivec, bo marca prihodnje leto Alico v spremstvu Johnnyja Deppa poslal nazaj v čudežno deželo.
Oglej si celoten članek

V Burtonovi priredbi več kot sto let stare novele se Alica kot najstnica nekaj let kasneje skozi majhna vrata v njeni sobi vrača v čudežno deželo. 19-letno Avstralko Mio Wasikowsko v vlogi Alice bodo pospremili Johnny Depp kot nori klobučar, Anne Hathaway iz Princeskinega dnevnika in Hudičevke v Pradi, Burtonova življenjska spremljevalka Helena Bonham Carter, ki je za Burtona skupaj z Deppom že odigrala Sweeney Todd, ter igralec Matt Lucas.

Rdeča kraljica © Disney

 
Nova podoba
Tim Burton je skupaj z Disneyjem razkril strogo varovane slike s snemanja. Podobe likov in čudežne dežele jasno izražajo Burtonov slog. Bizarni kostumi v še bizarnejšem okolju. Burton, grafični oblikovalec in animator po izobrazbi, je v filmskih vodah vedno izstopal zaradi svojega mračnega in gotskega pogleda na svet. Zapostavljen s strani staršev je otroštvo preživel v lastni čudežni deželi. Vedno zasanjan je v Hollywoodu veljal za čudaka, njegovi liki pa so po večini depresivni in živijo osamljena življenja. V novi podobi Alice pa se je Burton odločil za manj depresiven in bolj surrealen, živahen ter nor pogled na čudežni svet.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.