Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Alica se vrača v čudežno deželo

Bo Alici sledila Princesa Aurora? (Foto: Disney)
1/9
Žurnal24 main
Tim Burton, režiser in producent uspešnic Batman, Edvard Škarje in Sweeney Todd: Hudičev brivec, bo marca prihodnje leto Alico v spremstvu Johnnyja Deppa poslal nazaj v čudežno deželo.

V Burtonovi priredbi več kot sto let stare novele se Alica kot najstnica nekaj let kasneje skozi majhna vrata v njeni sobi vrača v čudežno deželo. 19-letno Avstralko Mio Wasikowsko v vlogi Alice bodo pospremili Johnny Depp kot nori klobučar, Anne Hathaway iz Princeskinega dnevnika in Hudičevke v Pradi, Burtonova življenjska spremljevalka Helena Bonham Carter, ki je za Burtona skupaj z Deppom že odigrala Sweeney Todd, ter igralec Matt Lucas.

Rdeča kraljica © Disney

 
Nova podoba
Tim Burton je skupaj z Disneyjem razkril strogo varovane slike s snemanja. Podobe likov in čudežne dežele jasno izražajo Burtonov slog. Bizarni kostumi v še bizarnejšem okolju. Burton, grafični oblikovalec in animator po izobrazbi, je v filmskih vodah vedno izstopal zaradi svojega mračnega in gotskega pogleda na svet. Zapostavljen s strani staršev je otroštvo preživel v lastni čudežni deželi. Vedno zasanjan je v Hollywoodu veljal za čudaka, njegovi liki pa so po večini depresivni in živijo osamljena življenja. V novi podobi Alice pa se je Burton odločil za manj depresiven in bolj surrealen, živahen ter nor pogled na čudežni svet.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.