Alkohola naj bo čim manj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Čas decembrskih zabav ni blagodejen za vse, ki poskušajo jesti zdravo in vzdrževati telesno težo. Vendar vam ni treba ostati doma; ponujamo vam nekaj nasvetov, kako združiti prijetno s koristnim.
Oglej si celoten članek

1. Izberite beljakovine. "Namesto kolačkov in slanih pečenih prigrizkov izberite kaj beljakovinskega," svetuje nutricionistka Mojca Cepuš. Sir je odlična izbira, na večerjah pa se odločite za meso z zelenjavo ali kaj podobnega.

2. Ločujte hrano. "Če že morate jesti ogljikove hidrate, jih ne jejte skupaj z beljakovinami," svetuje nutricionistka. Raje se odločite za eno ali drugo. Zrezek s krompirjevimi ocvrtki raje pozabite.

3. Zagotovite si vitamine. "V svoj dnevni jedilnik vpeljite smutije, ki so odličen koncentrat zdravja. Če boste svojemu telesu zagotovili velike količine mineralov in vitaminov, se boste lažje odpovedali drugemu kosu slaščice," pravi Cepuševa.

4. Naročite polovičko. "Uporabite lahko tudi malo manj priljubljeno metodo in se odločite, da ne boste jedli ali pili samo zato, ker to počno vsi okoli vas," meni nutricionistka. Naročite polovično porcijo in jejte počasi.

5. Sladko in zdravo. Če zabavo organizirate vi ali pa boste nanjo prinesli kaj hrane, poiščite zdrave recepte. "Za sladico se naučite naredili torto pavlova. To je torta iz beljakov in sladkorja ter popolnoma brez maščob," predlaga strokovnjakinja.

6. Alkohola čim manj. Žal je to edina rešitev za sveže jutro po zabavi. Če že morate imeti v roki kozarec, ni treba, da je v njem vedno alkohol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.