Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Alkohola naj bo čim manj

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Čas decembrskih zabav ni blagodejen za vse, ki poskušajo jesti zdravo in vzdrževati telesno težo. Vendar vam ni treba ostati doma; ponujamo vam nekaj nasvetov, kako združiti prijetno s koristnim.

1. Izberite beljakovine. "Namesto kolačkov in slanih pečenih prigrizkov izberite kaj beljakovinskega," svetuje nutricionistka Mojca Cepuš. Sir je odlična izbira, na večerjah pa se odločite za meso z zelenjavo ali kaj podobnega.

2. Ločujte hrano. "Če že morate jesti ogljikove hidrate, jih ne jejte skupaj z beljakovinami," svetuje nutricionistka. Raje se odločite za eno ali drugo. Zrezek s krompirjevimi ocvrtki raje pozabite.

3. Zagotovite si vitamine. "V svoj dnevni jedilnik vpeljite smutije, ki so odličen koncentrat zdravja. Če boste svojemu telesu zagotovili velike količine mineralov in vitaminov, se boste lažje odpovedali drugemu kosu slaščice," pravi Cepuševa.

4. Naročite polovičko. "Uporabite lahko tudi malo manj priljubljeno metodo in se odločite, da ne boste jedli ali pili samo zato, ker to počno vsi okoli vas," meni nutricionistka. Naročite polovično porcijo in jejte počasi.

5. Sladko in zdravo. Če zabavo organizirate vi ali pa boste nanjo prinesli kaj hrane, poiščite zdrave recepte. "Za sladico se naučite naredili torto pavlova. To je torta iz beljakov in sladkorja ter popolnoma brez maščob," predlaga strokovnjakinja.

6. Alkohola čim manj. Žal je to edina rešitev za sveže jutro po zabavi. Če že morate imeti v roki kozarec, ni treba, da je v njem vedno alkohol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.