Ambrožič bo zamenjal Molkovo

Foto: Arhiv RTV Slovenija
Foto: Arhiv RTV Slovenija
Novi varuh pravic gledalcev in poslušalcev Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo od začetka maja novinar in voditelj Lado Ambrožič.
Oglej si celoten članek

To je na današnji seji programskega sveta RTVS povedal generalni direktor RTVS Marko Filli. Dosedanja varuhinja Miša Molk 30. aprila namreč zaključuje mandat. Danes je Molkova sicer programskemu svetu še zadnjič predstavila svoje letno poročilo.

Ambrožič je za nas še pred odločitvijo dejal, da če bo izbran za varuha, ne bo obdržal oddaje Je res?, v kateri je Molkova enkrat na mesec obravnavala pripombe gledalcev in poslušalcev. Molkova je zato na današnji seji programskega sveta izrazila obžalovanje, da novi varuh ne bo obdržal njene oddaje.

Po poročanju Dela naj bi Molkova še naprej ostala na RTVS, kjer je bila že prej redno zaposlena, o njenem nadaljnjem delu pa da se še dogovarjajo; med drugim bi lahko vodila pogovorno oddajo. Oddaji, ki ju zdaj vodi Ambrožič - Intervju in Družinske zgodbe - pa naj bi zdaj avtomatično ugasnili, je že v začetku aprila povedal Ambrožič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.