Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

Ambrožič bo zamenjal Molkovo

Lado Ambrožič Arhiv RTV Slovenija
Novi varuh pravic gledalcev in poslušalcev Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo od začetka maja novinar in voditelj Lado Ambrožič.

To je na današnji seji programskega sveta RTVS povedal generalni direktor RTVS Marko Filli. Dosedanja varuhinja Miša Molk 30. aprila namreč zaključuje mandat. Danes je Molkova sicer programskemu svetu še zadnjič predstavila svoje letno poročilo.

Ambrožič je za nas še pred odločitvijo dejal, da če bo izbran za varuha, ne bo obdržal oddaje Je res?, v kateri je Molkova enkrat na mesec obravnavala pripombe gledalcev in poslušalcev. Molkova je zato na današnji seji programskega sveta izrazila obžalovanje, da novi varuh ne bo obdržal njene oddaje.

Po poročanju Dela naj bi Molkova še naprej ostala na RTVS, kjer je bila že prej redno zaposlena, o njenem nadaljnjem delu pa da se še dogovarjajo; med drugim bi lahko vodila pogovorno oddajo. Oddaji, ki ju zdaj vodi Ambrožič - Intervju in Družinske zgodbe - pa naj bi zdaj avtomatično ugasnili, je že v začetku aprila povedal Ambrožič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.