Američani lahko preklinjajo na stranišču

Foto: Žurnal24
Ker je na stranišču glasno preklinjala, je neki Američanki grozila zaporna kazen.
Oglej si celoten članek

Kletvice tudi v ZDA niso prepovedane. © iStockphoto

 
Iz dežele hrabrih in svobodnih, se pravi iz ZDA, prihaja bizarna vest. Neki ženski je namreč grozila zaporna kazen, ker je glasno preklinjala na svojem stranišču.

Ko je 33-letna Dawn Herb opazila, da je njeno stranišče poplavljeno, ji je počil film. Ker je bila v varnem zavetju svojega doma, je svojim sočnim psovkam pustila prosto pot. Njeno verbalno znašanje nad školjko pa je na žalost slišala deklica, ki živi v sosednji hiši. Ta je o preklinjanju obvestila svojega očeta, ki je takoj odhitel k sosedi in ji zaukazal, naj brzda svoja umazana usta. Razjarjena Dawn njegovih pobožnih želja ni upoštevala. Še huje. Tudi njemu je povedala nekaj krepkih. Užaljeni sosed jo je zato prijavil in zadeva je pristala na sodišču. Sodnik Terrence Gallagher pa je žensko oprostil, saj je tudi v ameriški ustavi zapisanih nekaj vrstic o svobodi govora.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.