Magazin > Bizarno
21 ogledov

Američani lahko preklinjajo na stranišču

Žurnal24 main
Ker je na stranišču glasno preklinjala, je neki Američanki grozila zaporna kazen.

Kletvice tudi v ZDA niso prepovedane. © iStockphoto

 
Iz dežele hrabrih in svobodnih, se pravi iz ZDA, prihaja bizarna vest. Neki ženski je namreč grozila zaporna kazen, ker je glasno preklinjala na svojem stranišču.

Ko je 33-letna Dawn Herb opazila, da je njeno stranišče poplavljeno, ji je počil film. Ker je bila v varnem zavetju svojega doma, je svojim sočnim psovkam pustila prosto pot. Njeno verbalno znašanje nad školjko pa je na žalost slišala deklica, ki živi v sosednji hiši. Ta je o preklinjanju obvestila svojega očeta, ki je takoj odhitel k sosedi in ji zaukazal, naj brzda svoja umazana usta. Razjarjena Dawn njegovih pobožnih želja ni upoštevala. Še huje. Tudi njemu je povedala nekaj krepkih. Užaljeni sosed jo je zato prijavil in zadeva je pristala na sodišču. Sodnik Terrence Gallagher pa je žensko oprostil, saj je tudi v ameriški ustavi zapisanih nekaj vrstic o svobodi govora.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.