Ameriška igralka o hudih stranskih učinkih kemoterapije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Marcia Cross je diagnozo, da je zbolela za rakom na danki, dobila leta 2017.
Oglej si celoten članek

Igralka Marcia Cross, znana iz serije Razočarane gospodinje, je za Coping spregovorila o svojem boju z rakom na danki, ki ga je povzročila okužba z virusom HPV. Da so ga ujeli v tako zgodnjem stadiju, se zvezdnica lahko zahvali svoji skrbni ginekologinji, ki je pri rutinskem pregledu ugotovila, da je nekaj narobe, in igralko poslala na podrobnejšo preiskavo.

Igralka je dva tedna hodila na kemoterapije, prestati pa je morala tudi 28 obsevanj. "Stranski učinki so bili hudi. Vesela sem, da so pacienti tako iskreni. Zdravniki namreč niso, ker te ne želijo prestrašiti,“ je povedala igralka, ki je veliko informacij dobila na spletu. "Po prvi kemoterapiji sem mislila, da mi gre krasno. Nato pa sem nenadoma začutila bolečino v kolku; bilo je neznosno. Bolečina je bila posledica kemoterapije,“ je razkrila Marcia, ki je zaradi kemoterapije imela tudi težave z želodcem in rane v ustih. 

Bolezen je od leta 2018 v remisiji in zvezdnica se danes počuti odlično. "Imela sem srečo, čeprav je treba povedati, da telo potrebuje nekaj časa, da spet deluje normalno. Sedaj sem bolj pazljiva na to, kaj dam v usta. Ljudi želim tudi opomniti, da obstaja življenje po raku in da bo prišel čas, ko bolezen ne bo več prva stvar, na katero boš zjutraj pomislil.“ Na raka danes gleda kot na darilo. "Spremeni te in opomni, da je vsak dan dragocen. Zame nič več ni samoumevno,“ je še povedala.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.