Magazin > VIP
2933 ogledov

Ameriška igralka o hudih stranskih učinkih kemoterapije

marcia cross Profimedia
Marcia Cross je diagnozo, da je zbolela za rakom na danki, dobila leta 2017.

Igralka Marcia Cross, znana iz serije Razočarane gospodinje, je za Coping spregovorila o svojem boju z rakom na danki, ki ga je povzročila okužba z virusom HPV. Da so ga ujeli v tako zgodnjem stadiju, se zvezdnica lahko zahvali svoji skrbni ginekologinji, ki je pri rutinskem pregledu ugotovila, da je nekaj narobe, in igralko poslala na podrobnejšo preiskavo.

Igralka je dva tedna hodila na kemoterapije, prestati pa je morala tudi 28 obsevanj. "Stranski učinki so bili hudi. Vesela sem, da so pacienti tako iskreni. Zdravniki namreč niso, ker te ne želijo prestrašiti,“ je povedala igralka, ki je veliko informacij dobila na spletu. "Po prvi kemoterapiji sem mislila, da mi gre krasno. Nato pa sem nenadoma začutila bolečino v kolku; bilo je neznosno. Bolečina je bila posledica kemoterapije,“ je razkrila Marcia, ki je zaradi kemoterapije imela tudi težave z želodcem in rane v ustih. 

Bolezen je od leta 2018 v remisiji in zvezdnica se danes počuti odlično. "Imela sem srečo, čeprav je treba povedati, da telo potrebuje nekaj časa, da spet deluje normalno. Sedaj sem bolj pazljiva na to, kaj dam v usta. Ljudi želim tudi opomniti, da obstaja življenje po raku in da bo prišel čas, ko bolezen ne bo več prva stvar, na katero boš zjutraj pomislil.“ Na raka danes gleda kot na darilo. "Spremeni te in opomni, da je vsak dan dragocen. Zame nič več ni samoumevno,“ je še povedala.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.