Amy na vrhu britanskih lestvic

Foto: Flynet
Foto: Flynet
Osem dni po tem, ko so 27-letno pevko Amy Winehouse našli mrtvo na njenem domu v Londonu, je njen z grammyji nagrajen album Back to Black osvojil vrh BBC lestvice najboljših albumov.
Oglej si celoten članek

Back to Black je prvo mesto zasedel že ob izidu leta 2006, Amy pa po smrti osvaja tudi s svojim prvencem, albumom Frank, ki je na britanski lestvici najboljših albumov trenutno na petem mestu.

Poleg albumov so se na britanskih glasbenih lestvicah dobro odrezale tudi Amyjine uspešnice. Kar pet se jih je uvrstilo na lestvico 40 najboljših singlov radia BBC, in sicer Back to Black, Tears Dry On Their Own, Rehab, Love Is A Losing Game in You Know I'm No Good.

Tuji mediji so že pretekli teden poročali, da se je po pevkini smrti močno povečala prodaja njenih dveh albumov. Napovedi strokovnjakov, da bodo skladbe in albuma Winehouseove zakraljevali na britanskih glasbenih lestvicah, ki so objavljene ob nedeljah, so se torej uresničile. Pokojna pevka pa je za seboj zapustila tudi veliko neizdanega materiala, a zaenkrat še ni znano, če bodo njene skladbe izdali posthumno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.