Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Amy na vrhu britanskih lestvic

Amy Winehouse Flynet
Osem dni po tem, ko so 27-letno pevko Amy Winehouse našli mrtvo na njenem domu v Londonu, je njen z grammyji nagrajen album Back to Black osvojil vrh BBC lestvice najboljših albumov.

Back to Black je prvo mesto zasedel že ob izidu leta 2006, Amy pa po smrti osvaja tudi s svojim prvencem, albumom Frank, ki je na britanski lestvici najboljših albumov trenutno na petem mestu.

Poleg albumov so se na britanskih glasbenih lestvicah dobro odrezale tudi Amyjine uspešnice. Kar pet se jih je uvrstilo na lestvico 40 najboljših singlov radia BBC, in sicer Back to Black, Tears Dry On Their Own, Rehab, Love Is A Losing Game in You Know I'm No Good.

Tuji mediji so že pretekli teden poročali, da se je po pevkini smrti močno povečala prodaja njenih dveh albumov. Napovedi strokovnjakov, da bodo skladbe in albuma Winehouseove zakraljevali na britanskih glasbenih lestvicah, ki so objavljene ob nedeljah, so se torej uresničile. Pokojna pevka pa je za seboj zapustila tudi veliko neizdanega materiala, a zaenkrat še ni znano, če bodo njene skladbe izdali posthumno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.