Amy Schumer zaradi enakih težav kot vojvodinja Kate v bolnišnici

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Namesto na oder v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Komičarka Amy Schumer, ki pričakuje prvega otroka, je morala zaradi hipermeze, močne jutranje slabosti, v bolnišnico. “Teksas, zelo mi je žal. Veselila sem se teh šovov. Prestaviti bom morala. Sem v bolnišnici. V redu sem. Otrok je v redu, a tisti, ki pravijo, da je v drugem trimesečju lažje, ne govorijo cele resnice. Počutim se še slabše,” je zapisala zvezdnica in pohvalila zdravnike.

Hipermezo ima le en odstotek vseh nosečnic. "Pri tej bolezni nosečnice močno bruhajo. Hrane in pijače enostavno ne morejo obdržati v želodcu,“ pravi ginekolog dr. Frank Spickhoff, vodja ginekološkega oddelka bolnišnice St. Anna v Švici. Razlogi za pojav hipermeze niso znani, zdravniki pa predvidevajo, da je rezultat hormonskih sprememb, nastanek pa bi lahko bil povezan tudi z alergijami, stresom, prehrambnimi motnjami in težavami s presnovo. "Pogosto bruhanje je za nosečnice lahko nevarno, saj povzroča dehidracijo in izgubo telesne teže,“ pravi zdravnik. Nosečnice s hipermezo zavračajo hrano in pijačo, ker vedo, da bodo zaužito takoj izbruhale. "Posušijo se,“ še dodaja Spickhoff. Pacientke morajo ponavadi zaradi dehidracije in pomanjkanja vitaminov ter elektrolitov v bolnišnico. 
Hipermezo je imela tudi vojvodinja Kate.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.