Magazin > VIP
1969 ogledov

Amy Schumer zaradi enakih težav kot vojvodinja Kate v bolnišnici

amy schumer Instagram
Namesto na oder v bolnišnico.

Komičarka Amy Schumer, ki pričakuje prvega otroka, je morala zaradi hipermeze, močne jutranje slabosti, v bolnišnico. “Teksas, zelo mi je žal. Veselila sem se teh šovov. Prestaviti bom morala. Sem v bolnišnici. V redu sem. Otrok je v redu, a tisti, ki pravijo, da je v drugem trimesečju lažje, ne govorijo cele resnice. Počutim se še slabše,” je zapisala zvezdnica in pohvalila zdravnike.

Hipermezo ima le en odstotek vseh nosečnic. "Pri tej bolezni nosečnice močno bruhajo. Hrane in pijače enostavno ne morejo obdržati v želodcu,“ pravi ginekolog dr. Frank Spickhoff, vodja ginekološkega oddelka bolnišnice St. Anna v Švici. Razlogi za pojav hipermeze niso znani, zdravniki pa predvidevajo, da je rezultat hormonskih sprememb, nastanek pa bi lahko bil povezan tudi z alergijami, stresom, prehrambnimi motnjami in težavami s presnovo. "Pogosto bruhanje je za nosečnice lahko nevarno, saj povzroča dehidracijo in izgubo telesne teže,“ pravi zdravnik. Nosečnice s hipermezo zavračajo hrano in pijačo, ker vedo, da bodo zaužito takoj izbruhale. "Posušijo se,“ še dodaja Spickhoff. Pacientke morajo ponavadi zaradi dehidracije in pomanjkanja vitaminov ter elektrolitov v bolnišnico. 
Hipermezo je imela tudi vojvodinja Kate.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.