Analni seks ni seks?

Foto: Žurnal24 Kaj je v resnici seks? (Foto: Shutterstock)
Je oralni seks res pravi seks? Je analni seks res seks? O definiciji seksa so Američani razpravljali že v "času Clintona in Monice", a enotni si najbrž nikjer niso še danes.
Oglej si celoten članek

Kaj točno torej ljudje razumejo kot seks? Vprašanja so se lotili na Kinseyjevem inštitutu Univerze Indiana in na vzorcu skoraj petsto (povečini heteroseksualnih) ljudi, starih med 18 in 96 leti, ugotovili, da "neko splošno soglasje o seksu ne obstaja". "Znanstveniki, zdravniki, starši, učitelji in drugi morajo biti previdni – ni nujno, da se njihova definicija seksa ujema z definicijo seksa, kot jo imajo njihovi pacienti (zdravniki pač včasih morajo vprašati po številu spolnih partnerjev), otroci, učenci ...," pravijo na Kinseyjevem inštitutu. In kakšni so nekateri zaključki raziskave?

  • Definicija seksa se pri moških in ženskah razlikuje minimalno.
  • Za 95 odstotkov vprašanih vaginalna penetracija je seks, a če ne pride do izliva, ta odstotek pade – vaginalna penetracija brez izliva semenske tekočine ni seks za 11 odstotkov sodelujočih.
  • Petina vprašanih misli, da analna penetracija ni seks.
  • Trideset odstotkov vprašanih misli, da oralno zadovoljevanje ni seks.


In zakaj je definicija seksa tako pomembna? "Če ljudje nekaterih spolnih praks ne dojemajo kot seks, morda ne bodo pravilno dojeli sporočil o varni spolnosti. Tveganje je zato veliko večje," je opomnil eden od vodij raziskave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.