Angelina prodaja Bradovo darilo, vredno 2,8 milijona evrov!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
To bo Brada Pitta verjetno zabolelo.
Oglej si celoten članek

CNN piše, da Angelina Jolie prodaja sliko 'Tower of the Koutoubia Mosque', ki jo je naslikal nekdanji britanski premier Winston Chruchill po svojem obisku Maroka, kjer je januarja 1943 potekala konferenca. Sliko je nato podaril ameriškemu predsedniku Rooseveltu, s katerim sta se na sestanku strinjala, da se z Nemčijo ne bodo pogajali.

Sliko je leta 2011 kupil Brad Pitt in jo podaril Angelini. "Je edina slika, ki jo je Churchill narisal med vojno, verjetno jo je navdihnil napredek zaveznikov, ki se je zgodil v zanj eni najlepših držav na svetu,“ je povedal Nick Orchard iz dražbene hiše Christie's in dodal: "To, da je sliko poklonil Rooseveltu, poudarja dejstvo, da je Churchill ameriškega predsednika zelo spoštoval, in kaže na njuna skupna prizadevanja pri usmerjanju zavezniških sil k izidu druge svetovne vojne.“

Umetnina bo na prodaj od 1. marca. Pričakuje se, da bo Joliejeva na dražbi za sliko dobila 2,8 milijona evrov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.