Anja Ramšak: Ko sem želela poklicati rešilca, nisem mogla govoriti

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Anja Ramšak je v podkastu Lovim ravnotežje iskreno spregovorila o izgorelosti.
Oglej si celoten članek

Pred enim letom so o priljubljeni radijski voditeljici krožile govorice, da je izgubila delo na Radiu 1. Anja je namreč nenadoma izginila z radijskih valov, a ne zato, ker bi imela težave s šefi, ampak zaradi izgorelosti. Vrnila se je januarja letos in dobila novo oddajo - Šou domov, ki jo vodi z Robertom Roškarjem, vsak dan med 13. in 16. uro. 

V podkastu Lovim ravnotežje, ki ga vodi Nina Gaspari, je sedaj iskreno spregovorila o tem težkem obdobju, da bi "opozorila na pasti življenja, na pasti samih sebe".

Ko jo je Gasparijeva vprašala, kaj se ji je zgodilo, je Ramšak odgovorila: "Težko se je popredalčkati oziroma z besedo označiti stanje, dogajanje, zadevo, ki se mi je zgodila. Temu pravijo izgorelost, povezano z določenimi depresivnimi epizodami, anksioznostjo, boleznimi sodobnega sveta, preobremenjenega uma in premalo odprtega srca, predvsem do sebe. Znašla sem se v stiski."

Voditeljica pravi, da je bila v konstantnem boju s sabo in hkrati s svetom. "Peljala sem se v smer, ki ni bila moja." Prepričevala se je, da je vse v redu in se tudi za okolico pretvarjala, vse dokler ji ni odpovedalo telo. 

"Panični napadi, ki so se dogajali iz dneva v dan. Ponavljali so se leta, dve leti sem živela v konstantnem krču," je povedala in dodala: "Ko se zadeva ponavlja tedne, mesece, leta, enkrat poči. Jaz sem se zlomila. Fizično sem kolapsirala. Bila sem v avtu in nisem več čutila nog in telesa. Vseeno sem se pripeljala varno do parkirišča. Ko sem želela poklicati rešilca, nisem mogla govoriti."

V stiski je sporočilo s podatkom, kje se nahaja, poslala edinemu človeku, ki mu ni bilo treba razlagati, kaj se z njo dogaja, saj je doživel podobno izkušnjo. Ponjo je prišel Denis Avdić in jo odpeljal k staršem na Koroško. Ko je spoznala, da enotedenski dopust ne bo dovolj, da bi se postavila spet na noge, je začela počasi sprejemati dejstvo, da ima resne težave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:42 28. September 2022.

    Kako pa je priklicala Denisa, če ni mogla govoriti? Itak butast članek....

  • 09:59 25. September 2022.

    Kako lahko izgoriš pri delu, ki ga opravlja ona? Nobene odgovornosti. Še šali se če zamudi v službo. Slučajno kaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.