Magazin > VIP
32993 ogledov

Anja Ramšak: Ko sem želela poklicati rešilca, nisem mogla govoriti

anja ramšak Youtube
Anja Ramšak je v podkastu Lovim ravnotežje iskreno spregovorila o izgorelosti.

Pred enim letom so o priljubljeni radijski voditeljici krožile govorice, da je izgubila delo na Radiu 1. Anja je namreč nenadoma izginila z radijskih valov, a ne zato, ker bi imela težave s šefi, ampak zaradi izgorelosti. Vrnila se je januarja letos in dobila novo oddajo - Šou domov, ki jo vodi z Robertom Roškarjem, vsak dan med 13. in 16. uro. 

V podkastu Lovim ravnotežje, ki ga vodi Nina Gaspari, je sedaj iskreno spregovorila o tem težkem obdobju, da bi "opozorila na pasti življenja, na pasti samih sebe".

Ko jo je Gasparijeva vprašala, kaj se ji je zgodilo, je Ramšak odgovorila: "Težko se je popredalčkati oziroma z besedo označiti stanje, dogajanje, zadevo, ki se mi je zgodila. Temu pravijo izgorelost, povezano z določenimi depresivnimi epizodami, anksioznostjo, boleznimi sodobnega sveta, preobremenjenega uma in premalo odprtega srca, predvsem do sebe. Znašla sem se v stiski."

Voditeljica pravi, da je bila v konstantnem boju s sabo in hkrati s svetom. "Peljala sem se v smer, ki ni bila moja." Prepričevala se je, da je vse v redu in se tudi za okolico pretvarjala, vse dokler ji ni odpovedalo telo. 

"Panični napadi, ki so se dogajali iz dneva v dan. Ponavljali so se leta, dve leti sem živela v konstantnem krču," je povedala in dodala: "Ko se zadeva ponavlja tedne, mesece, leta, enkrat poči. Jaz sem se zlomila. Fizično sem kolapsirala. Bila sem v avtu in nisem več čutila nog in telesa. Vseeno sem se pripeljala varno do parkirišča. Ko sem želela poklicati rešilca, nisem mogla govoriti."

V stiski je sporočilo s podatkom, kje se nahaja, poslala edinemu človeku, ki mu ni bilo treba razlagati, kaj se z njo dogaja, saj je doživel podobno izkušnjo. Ponjo je prišel Denis Avdić in jo odpeljal k staršem na Koroško. Ko je spoznala, da enotedenski dopust ne bo dovolj, da bi se postavila spet na noge, je začela počasi sprejemati dejstvo, da ima resne težave.

Komentarjev 2
  • Pierre 14:42 28.september 2022.

    Kako pa je priklicala Denisa, če ni mogla govoriti? Itak butast članek....

  • vzev 09:59 25.september 2022.

    Kako lahko izgoriš pri delu, ki ga opravlja ona? Nobene odgovornosti. Še šali se če zamudi v službo. Slučajno kaj narobe pove, pa to spremni v šalo. Še pijana je prišla v službo, pa nič. Včasih so ljudje delali več ...prikaži večč kot 8 ur. Prišli domov, pa še do večera gradili hišo, pa ni nihče niti pomislil o kakšni izgorelosti.