Archie bi lahko dobil naziv, a sta ga Meghan in Harry zavrnila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Archie bi lahko bil grof.
Oglej si celoten članek

Kot sinu vojvode bi sinu zakoncev Sussex, Archieju, pripadal naziv grof Dumbartona, a sta ga Harry in Meghan zavrnila in sklenila, da se bo njegov uradni naziv glasil Master Archie Harrison Mountbatten Windsor.

"Ko sta Harry in Meghan v Avstraliji razglasila nosečnost, so mi povedali, da ne želita, da bi kraljica spremenila pravila in otroku podelila naziv princa,“ je v dokumentarnem filmu Harry and Meghan: The Week that Shook the Royals povedala novinarka Sunday Times Roya Nikkah in dodala: "Vesela sta, da nima naziva, saj nista želela, da bi bil njun sin obremenjen z omejitvami, ki jih prinašajo nazivi.“

Urednik revije Majesty magazine, Joe Little, pa meni, da je bila odločitev, da zavrneta naziv za sina, povezana s skrivnimi načrti, da zapustita monarhijo. 

Meghan je v intervjuju z Oprah sicer potarnala, da njenemu sinu niso hoteli podeliti naziva princ, čeprav mu po protokolu pripada. To ne drži. Protokol veleva, da je od pravnukov le Williamov najstarejši sin George upravičen do naziva princ. Kraljica je pravila spremenila in nazive podelila še Williamovima ostalima dvema otrokoma, drugi pravnuki pa teh pravic nimajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.